logo

It doesn't matter, until it matters and then it really matters

Diamondo

kuva1

Timantit ovat luontoäidin ainutlaatuisia aarteita, jotka ovat kiehtoneet ihmiskuntaa vuosisatojen ajan. Kreikkalaisille ne olivat jumalten kyyneleitä, roomalaisille ne olivat tähtien sirpaleita. Intialaiset puolestaan pitivät niitä onnenkaluina, jotka suojasivat sairauksilta, varkailta ja pahan voimilta.

Ymmärtäessään millaisen ylevän tunteen timantin kauneus toi mukanaan kantajalleen, sääti Ranskan kuningas Louis IX vuonna 1283 lain, jossa hän kielsi tavallisilta ihmisiltä timanttien pitämisen. Onneksi tuollaiset lait ovat saaneet väistyä ja timantit ovatkin tänä päivänä maailmanlaajuisesti niin miesten kuin naistenkin kovasti haluamia arvolahjoja.

kuva2

Ja nyt, enemmän kuin koskaan aikaisemmin, niitä arvostetaan niiden luonnollisuuden ja aitouden johdosta – ominaisuuksien, jotka ovat yhä harvinaisempia tämän päivän yhteiskunnassa.

Timantin tie koruun ei ole ollut helppo. Ne ovat syntyneet miljardeja vuosia sitten, jo kauan ennen kuin dinosauruksetkaan elivät maanpäällä. Matka maanuumenista päivänvaloon on kestänyt kauan ja vain pieni osa timanteista selviää tästä matkasta. Ja vielä pienempi osa niistä, jotka selviävät, on kooltaan ja laadultaan sellaisia, joita voi hioa, kiillottaa ja istuttaa koruihin. Jokainen timantti todellakin on ihme itsessään eikä kahta samanlaista timanttia ole.

kuva3

Juuri siitä syystä, että jokainen timantti on erilainen, on timantin hiominen oma taiteenlajinsa. Hiojan tulee olla ammattitaitoinen mestari, jolla riittää niin mielikuvitusta, kärsivällisyyttä kuin taitoakin. Hän tietää kuinka kustakin raakatimantista saadaan loihdittua mahdollisimman suuri uskomattoman loiston omaava kivi. Kun pidät timanttiasi, et näe useita hintaan oleellisesti vaikuttavia harvinaisuustekijöiden pieniä eroja ollenkaan, mutta loiston näet joka kerta kun katsot timanttiasi. Tästä syystä hionnan yhteydessä tulisikin puhua ihan jostain muusta kuin vain hionnan muodosta (briljantti/pyöreä, princess/neliskulmainen jne.).

Mikään muu jalokivi ei ilmaise tunteita niin voimakkaasti kuin timantti. Harvinainen, kallisarvoinen ja kestävä, nämä luonteenominaisuudet ovat tehneet timantista todellisen rakkauden ja romantiikan symbolin. Timanttien voimakas symboliikka yltää myös romantiikan taakse, jo vuosisatojen ajan niillä on juhlistettu iloisia tilanteita; lasten syntymiä, syntymäpäiviä ja henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamisia.

kuva4

Ymmärrys ja tieto timantti(koru)kaupassa on todella tärkeää sillä, toisin kuin voisi kuvitella, jalokivikauppa perustuu lähes pelkästään luottamukseen. Jalometallikauppaa (kultaa, hopeaa, platinaa tai palladiumia sisältävät tuotteet) valvotaan ja siihen on säädetty laki kuluttajansuojaksi, mutta jalokiviä ei mikään virallinen taho tarkista. Sinulla tuskin on aihetta huoleen, jos haluat asioida jatkossakin vain siinä omassa tutussa kultasepänliikkeessä, mutta yleisesti ottaen, tänä maailman aikana oma tietämys asioista ei ole pahitteeksi. Timanteissa etenkin pätee sanonta; it doesn’t matter, until it matters and then it really matters.

Tämä sivusto on tehty suuresta mielenkiinnosta timantteihin ja halusta välittää tietoa eteenpäin. Koska jokainen nainen on sen arvoinen, haluan omasta puolestani auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen kukkarollesi sopivan timantin. Timantin koolla ei ole niin väliä, kunhan timantti tuikkii niin kuin timantin kuuluukin tuikkia, silloin pienikin timantti välittää ison, ansaitun ilon.

gia

Hei,

jaana mukavaa, että löysit sivuilleni! Olen Jaana (Painilainen) ja kuten useimmat naiset, minäkin rakastan kauniita asioita ja esineitä.

Oma kiinnostukseni timantteihin lähti siitä, kun näin lähes puhtaan, värittömän ja erinomaisesti hiotun timantin jalokivimikroskoopissa. Se oli sanoinkuvaamattoman kaunis. Minua kiehtoi, kuinka niin pieni kivi oli pystytty työstämään niin tinkimättömästi. Kuinka katsomalla timantin sisään, pystyin näkemään miljoonien vuosien taakse. Niinpä päätin opiskella asiasta vähän. Kirjoittauduin GIA:han (Gemological Institute of America), joka on alan arvostetuimpia kouluttajia. Ajattelin, että perusteet timanteista riittävät hyvin, mutta innostuinkin asiasta vielä enemmän ja opiskelin lopulta timanteista kaiken mitä oli opiskeltavissa. Nyt olen sitten aiemman koulutukseni (KTM) lisäksi GIA Diamonds Graduate ja edelleenkin yhtä innostunut timanteista ja halukas jakamaan tietoa eteenpäin sekä auttamaan tarvittaessa timantin/ timanttikorun hankinnassa. gia

Etsiessäni ensimmäisille asiakkailleni korkeat laatuvaatimukset täyttäviä ja etenkin erinomaisesti hiottuja timantteja huomasin nopeasti, ettei sellaisia ollutkaan Suomessa kovin tarjolla, niinpä käänsin katseeni ulkomaille ja etsin itselleni oikeat kumppanit. Nyt voin valita sinulle sopivan timantin yli 900 000 irtotimantin valikoimasta, suoraan ilman turhia välikäsiä! Kontaktiverkosto, josta sinä hyödyt suuresti.

Sen lisäksi että tiedän paljon timanteista, tiedän paljon myös kelloista (olen ollut alalla), joten voin auttaa sinua myös sillä saralla.

Timantit tutuksi

kuva5

Olet varmasti joskus ollut tilanteessa, jossa jonkun henkilön kantama timantti kiinnitti erityisesti huomiosi. Ympärilläsi oli tällöin luultavasti paljon muitakin timantteja (jotka nekin kaikki näyttivät varmasti ihan yhtä hyviltä ostohetkellä myymälän valoissa!) mutta vain tämä huomiosi kiinnittänyt timantti oli erinomaisesti hiottu ja se välittyi sinulle kiven ylivoimaisena loistona, tuikkeena ja tulena.

Tehdäksesi hyviä ostopäätöksiä, sinun kannattaa hankkia hyvä ymmärrys timanteista ja niiden hintaan vaikuttavista tekijöistä jo hyvissä ajoin ennen kauppaan menoa. Timanttien kanssa kun pätee sanonta ei sillä ole niin väliä, ennen kuin sillä on väliä ja silloin sillä todella on väliä.

kuva6

Timanttien hintaan vaikuttaa monta asiaa - olet varmasti kuullut 4 C:stä (color, carat weight, clarity ja cut) ja niiden yhteisvaikutuksesta. Kunkin C:n takana on paljon merkityksellistä tietoa, josta haluan sinulle kertoa. Kun pidät timanttiasi et näe useita hintaan oleellisesti vaikuttavia harvinaisuustekijöiden pieniä eroja ollenkaan, mutta loiston näet joka kerta kun katsot timanttiasi ja tästä syystä tuo neljäs C (cut, hionta) on todella tärkeä asia ymmärtää. Kerta toisensa jälkeen yllätyn kuinka usein hionnasta puhuttaessa, puhutaan vain hionnan muodosta (pyöreä/brilliant, neliskulmainen/princess, ovaali jne.), vaikka aivan oleellista onnistuneelle hionnalle ja sitä kautta timantin loistolle korussasi on että timantin kulmat ja sen mittasuhteet ovat oikein sekä viimeistely on huolella tehty.

Jos haluat tehdä hyviä timanttiostoksia, sinun kannattaa ehdottomasti olla utelias ja kuunnella timantit tutuksi -esitykseni. Pienellä panostuksella voit välttää suuren mielipahan. Eikä tiedon hankkimista kannata kauheasti lykätä, sillä ei olisi ensimmäinen kerta kun se ihana, omaan budjettiin vähän liian kallis timanttikoru vie huomiosi etkä yksinkertaisesti saa silmiäsi siitä irti, mutta sinua hirvittää tehdä kallis ostopäätös, kun tietosi timanteista rajoittuu siihen, että neljällä eri tekijällä oli vaikutusta hintaan; yksi niistä oli väri ja toinen oli paino ja kolmas oli, mikäs se nyt olikaan...

kuva7

Ja vaikka et unelmoisikaan ihanan timanttikorun hankkimisesta, saat mielenkiintoisen ja tuhdin yleissivistävän tietopaketin timanteista. Opit tietämään mm. missä ja miten timantit syntyvät, kuinka vanhoja ne ylipäätään ovat, miten timanttimarkkinat ovat aikojen saatossa kehittyneet, mitä Etelä-Afrikassa tapahtui vuonna 1867, missä timantteja nykyään louhitaan, mistä tulevat vaaleanpunaiset timantit, vieläkö veritimantteja on kaupan, mitä mielenkiintoista ja kauheaa liittyy kuuluisaan Hope timanttiin, entä Koh-i-noor tai Orloff timantteihin. Opit erottamaan tiaran ja diadeemin toisistaan sekä saat arvokkaita vinkkejä mm. siitä, mitä sinun kannattaa katsoa kun itse yrität arvioida koruun istutetun timantin hiontaa. Tulet myös näkemään mielenkiintoisia lahjaideoita, jotka eivät ole koruja mutta joissa timantteja on käytetty aivan uudella tavalla.

Takaan, että saat paljon hyvää, hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa kivalla tavalla ja veikkaan, että sen jälkeen sinäkin olet timanteista yhtä innostunut kuin minä.

Esitys sopii erityisen hyvin VIP naisasiakkaiden illanvieton ohjelmaksi, naistyöntekijöille järjestetyn tapahtuman ohjelmaksi tai minkä tahansa tyttöjenillan kohokohdaksi. Ihanteellinen ryhmäkoko on 6-12 henkeä. Tilaisuuden kesto ja sisältö räätälöidään sopimaan juuri teidän toiveisiin. Tilaisuuden paikka voi olla teidän valitsema tai minä järjestän paikan. Minimiedellytyksenä oikeastaan vain datatykki ja kangas tai isompiruutuinen TV, johon tietokoneen voi kytkeä (HDMI kaapeliliitäntä).

Shopping palvelu

kuva8

Voin auttaa sinua useammalla tavalla tekemään onnistuneita irtotimantti - tai timanttikoruostoksia. Ja kuten jo minä -osiossani kerroin, sen lisäksi että tiedän paljon timanteista, tiedän paljon myös kelloista, joten voin auttaa myös juuri oikean sellaisen löytämisessä ja hankinnassa.

Vaihtoehtoja toimia on monia, tässä muutama.

Vaihtoehto 1: Voin tulla kanssasi myymälään katsomaan ja arvioimaan haluamaasi korua, kelloa tai timanttia.

Vaihtoehto 2: Voit kertoa minulle minkälaisen lahjan haluaisit antaa. Etsin sinulle sellaisen mahdollisine vaihtoehtoineen ja neuvottelen hinnan puolestasi. Halutessasi vien kaupan puolestasi loppuun asti.

Vaihtoehto 3 (oma suositukseni): Silloin kun laatu on sinulle todella tärkeää tai kun haluat jotain vähän erilaista tai kun mielessäsi on täysin uniikkikoru, voimme aloittaa idean hakemisen katsomalla ensiksi minkälaisia kauniita koruja maailmalla on tarjolla (malleja, kuvia, vaihtoehtoja on todella paljon!). Sen jälkeen etsin sinulle budjettisi puitteissa parhaat mahdolliset kivet tai kiven koruun (muistathan maailmanlaajuisen kontaktiverkostoni!). Sitten valitsemme korullesi juuri oikea kultasepän tekijäksi. Ja voilà, olet tehnyt mielenkiintoisen matkan maailman ympäri korujen maailmaan, josta tuliaisena sinulla on yksilöllinen koru, jota varmasti haluat pitää.

Pikkupräntti: asun Espoossa, joten luontevin liikkuma-alueeni on pääkaupunkiseutu. Älä anna tämän kuitenkaan estää yhteydenottoasi, jos näet että voisin sinua auttaa. Liikun aika paljon myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Koska timanttien maailmanmarkkinahinnat vaihtelevat viikoittain, on aina parempi mitä enemmän aikaa meillä on käytettävissä. Kokonaisuudessaan vaihtoehtoon 3 on hyvä varata 1-4 kuukautta.gia

Mietittäväksi

”Nämä ovat Top Wesselton VS-timantteja”.

”Entä hionta?”

”Nämä ovat briljanttihiottuja…. oikein hyvin hiottuja timantteja”

Kuulostaako tutulta? Näin myyjät lähes poikkeuksetta vastaavat. Värimääritys voi Top Wesseltonin sijaan olla Wesselton ja puhtausluokka VS:n sijaan yleisimmin SI, mutta tällä tasolla lähes kaikki timanteistaan puhuvat. Tämän jälkeen sinulle näytetään kaaviosta mihinkä Top Wesselton/Wesselton asemoituu ja aika korkeallehan se näyttää asettuvan…

Top Wesselton värimääritys on peruja vanhan ajan nimikkeistöstä. Tällöin värien nimet juontuivat usein kaivosten nimistä tai paikoista, joista timantteja löydettiin. Esim. kaikkein värittömintä timanttia kutsuttiin nimellä River, koska kaikkein värittömimmät timantit löydettiin pääosin joista. Tällaista, Suomessa edelleen käytössä olevaa Scan. D.N. luokitussysteemiä, ei kannattaisi enää käyttää. Miksi? Esim. kyseinen Top Wesselton pitää sisällään nykymääritysten mukaan kaksi väriluokkaa ja sillä onko kyseessä E vai F värinen timantti on iso vaikutus hintaan. Toivottavasti sinulle esitelty Top Wesselton timantti oli se E värinen, koska veikkaan, että sen hinta oli kuitenkin E värisen hinta.

Fluoresenssi? Onko sinulle koskaan kerrottu fluoresoiko sinulle esiteltävä timantti vaiko ei. Fluoresoivan ja ei –fluoresoivan timantin hintaero on huikea, varsinkin jos fluoresointi on yhtään voimakkaampaa. Noin joka 3. timantti fluoresoi!

Entä tuo VS-laatu? Sillä onko timantti VS1 vai VS2 laatuinen on oma vaikutuksensa hintaan. Tänä päivänä luokitellaan hyvinkin pieniä kiviä, joten pelkkä VS-laatu ilman alaindeksejä tuntuu tähän maailman aikaan liian ylimalkaiselta. Huomaa kuitenkin; kauppias ei tee mitään väärin myydessään kiveä VS laatuisena ilman tarkempia alaindeksejä, niin kauan kun kivi oikeasti on joko VS1 tai VS2 laatuinen. Kuluttajan kannalta kurjaa on se, että todellinen puhtausaste jää arvoitukseksi. Täysin käsittämätöntä on se, että joidenkin kauppiaiden kerrotaan parantavan luokituksia ”turvallisella” yhdellä pykälällä ylöspäin, joskus enemmälläkin (timantit.com). Onneksi Suomessakin on hiljalleen alettu antaa kuluttajille tarkempaa tietoa timanteista, kun kauppiaat ovat alkaneet myydä timanttejaan certifikaatein. Avoimuus timanttikaupassa on paljon kaivattua nykyaikaa ja kuluttajan turvaa. Certifikaatteihin ei kuitenkaan kannata sokeasti luottaa, sillä niitäkin valitettavasti väärennetään ja luokittelulaitoksiakin on kovin monenlaisia. Alalla toimivat tietävät hyvin, että toisen luokittelulaitoksen luokittelemat kivet maksavat huomattavasti vähemmän kuin toisen. Ja silti niitä vähemmän maksavia timantteja tarjotaan kuluttajille premium hintaan.

”Oikein hyvin hiottuja timantteja” ei oikeastaan kerro yhtään mitään. Sillä, onko hionta oikeasti poor, good, very good vai excellent on suuri vaikutus hintaan ja ennen kaikkea timantin loistoon. Hiontaa arvioitaessa ammattilaiset arvioivat myös timantin mittasuhteet ja viimeistelyn laadun. Kukin näistä arvostellaan neljän arvosanan asteikolla. Ja jokaisesta osa-alueesta on mahdollista saada oma excellent- arvosanansa. Hyvin hiottu, ilman minkäänlaista konkreettista todistetta on vain sanojan subjektiivinen käsitys asiasta.

Entä tilanne, jossa esim. sormuksessa oleva/-t timantti/-t ovat vakuuttaneet sinut, mutta sormuksen koko ei ole sopiva. Ystävällinen myyjä lupaa tilata sinulle vastaavan sormuksen oikeassa koossa. Kaikki hyvin? Voi olla, mutta ei välttämättä. Siinä sormuksessa, jonka saat oikeassa koossa, on täysin eri timantit. Muista, että jokainen timantti on ainutlaatuinen eikä kahta samanlaista ole. Ennen lopullista ostopäätöstä sinun tulee vakuuttua myös niistä uusista silloin nähtävillä olevista timanteista.

Silloin kun toimitaan ylläkuvatunlaisesti, ei kuluttajan etu mielestäni toteudu kovinkaan hyvin. Se, mitä haluan sinulle viestiä; jos sinulle on tärkeää korussasi olevien timanttien laatu ja etenkin jos haluat, että timanttisi loistaa niin kuin timantti vain voi loistaa, älä tee ostopäätöstä ilman todella tarkkoja tietoja. Maailmalta löytyy juuri sinun kukkarollesi ja sinun toivomuksiisi sopivia upeasti loistavia timantteja. Autan sinua mielelläni saamaan sellaisen ja uskallan luvata, että tulet olemaan enemmän kuin tyytyväinen.

Muista tämä; It doesn’t matter, until it matters and then it really matters!

Ollaan yhteydessä!

Laita minulle viestiä, jos olet kiinnostunut Timantit tutuksi –esityksestä tai olet miettinyt timanttikorun tai kellon hankintaa. Autan sinua mielelläni.

Viesti:

Nimi:

Sähköposti:

Diamondo
Etelätie 26 A
02710 Espoo
Puh. 040 548 1685/Jaana
Y-tunnus: 2395798-0